پاکسازی شناسنامه های زمین

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: شعار امسال این روز «حفاظت مشارکتی، کلید حفظ و احیای غارها» تعیین شده است. در این روز چندین غار با مشارکت کوهنوردان از زباله کوهنوردان و…

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: شعار امسال این روز «حفاظت مشارکتی، کلید حفظ و احیای غارها» تعیین شده است. در این روز چندین غار با مشارکت کوهنوردان از زباله کوهنوردان و گردشگران پاک‌سازی شد.

مخاطرات غارهای ایران

محمدرضا اشرف‌زاده، مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط‌زیست: فعالیت گردشگری فراتر از ظرفیت برد غارها، فعالیت ورزشی، آلودگی محیط‌زیست، توسعه مناطق شهری، روستایی و صنعتی، توسعه کشاورزی، احداث سدها و راه‌سازی، تخریب جنگل‌ها و مراتع، استخراج معادن، برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی، جمع‌آوری و تجارت غیرقانونی گونه‌های غارزی، نمونه‌برداری غیراصولی به‌منظور فعالیت‌های پژوهشی، ورود گونه‌های غیربومی، تخریب استالاکتیت‌ها و استالاگمیت‌ها و ایجاد سر و صدا از جمله مهم‌ترین عوامل تخریب غارها هستند.

غارهایی که امسال پاکسازی شدند

پاکسازی شناسنامه های زمین

۲۳۰۰ غار کشف شده در ایران وجود دارد

۳۰۰-۴۰۰ غار نقشه دارند

۱۳ غار متولی دولتی یا خصوصی دارند

ساکنان اصلی غارهای دنیا

خفاش‌ها با بیش از ۱۴۰۰گونه، حدود ۲۰درصد از گونه‌های پستانداران جهان را شامل می‌شوند و غارها زیستگاه یا میزبان اصلی این گونه هستند. خفاش‌های حشره‌خوار در سطح جهان، نقش بسیار مهم و کلیدی در کنترل جمعیت حشرات آفت در سیستم‌های کشاورزی دارند. این گونه خدمات اکوسیستمی متنوعی از جنبه‌های بوم‌شناختی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراهم می‌کنند. خفاش‌ها مصرف‌کننده اصلی حشرات شبانه هستند؛ از آفات کشاورزی تغذیه می‌کنند و خدمات سالانه آنها به صنعت کشاورزی میلیاردها دلار است. در پژوهشی علمی که اخیرا در استرالیا صورت گرفته است، مشخص شده که یک جمعیت از خفاش‌ها ‌توانسته‌اند بین ۷۷ تا ۱۱۹تن حشره آفت به نام «کرم غوزه پنبه» را از محصولات پنبه ‌در فصل رشد طی یک‌سال حذف کنند.

منبع: همشهری

نوشتهٔ قبلی
۶ نفر بر اثر سیلاب در این شهر جان خود را از دست دادند
نوشتهٔ بعدی
ویدئو | گل دوم السد به استقلال با ضربه پنالتی اکرم عفیف