رصد ۶۵ هزار کیلومتر مربع از عرصههای طبیعی با ریزپرندهها + اینفوگرافیک
دیار عالمان – مجید جباری: درگیری فیزیکی محیطبانان با شکارچیان غیرمجاز، قاچاقچیان چوب و جنگلخواران در ۳۰درصد از مناطق چهارگانه کشور که رصد و پایش هوشمند دارند به صفر رسید. سرهنگ جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیطزیست کشور با اعلام اینکه ۳۰درصد از مناطق چهارگانه و شکارممنوع کشور از سال گذشته با تجهیزات هوشمند رصد و پایش شدهاند، اعلام کرد: «درگیریهای چهره به چهره محیطبانان و متخلفان محیطزیستی در مناطقی که با تجهیزات نوین رصد و پایش میشود به صفر رسید.» طرح هوشمندسازی رصد و پایش یک سوم مساحت مناطق چهارگانه کشور با استفاده از پهپاد و دوربینهای حفاظتی بازدارندگی بالایی در ارتکاب به تخلفات محیطزیستی و مرتبط با حیاتوحش ایجاد کرده و آتشسوزی در عرصههای طبیعی را در این مناطق بهشدت کاهش داده است.
برنامه ۴ساله هوشمندسازی همه عرصهها
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست در این باره گفت:« هدفگذاری سازمان محیطزیست افزایش هوشمندسازی رصد و پایش مناطق چهارگانه با تجهیزات نوین مثل دوربینهای مداربسته و کوادکوپتر است.»
سرهنگ جمشید محبتخانی در گفتوگو با همشهری آنلاین افزود:« در حال حاضر ۳۰درصد مناطق چهارگانه با استفاده از این تجهیزات رصد و پایش میشود و همین موضوع سبب شده است که درگیریهای چهره به چهره شکارچیان و متخلفان محیطزیستی با محیطبانان در این مناطق به صفر برسد. براساس برنامه، طی ۴سال آینده با خرید تجهیزات مورد نیاز، همه مناطق حفاظت شده به وسایل نوین رصد و پایش هوشمند تجهیز میشود. با این کار، ارتکاب جرم توسط متخلفان بسیار سختتر میشود. »
او تصریح کرد:«با توجه به تجربه بخشهایی از مناطق چهارگانه که با تجهیزات نوین رصد و پایش میشوند، آمار درگیریهای چهره به چهره و فیزیکی محیطبانان و متخلفان محیطزیستی با هوشمندسازی همه مناطق چهارگانه محیطزیست نیز صفر میشود. ضمن اینکه با هوشمندسازی پایش و رصد مناطق، با تشخیص بهموقع آتشسوزی در لحظات اولیه، عملیات اطفای حریق در کمترین زمان ممکن انجام و از سرایت و گسترش آتشسوزی جلوگیری میشود.»
منبع: همشهری