فصل نقل و انتقالات مرال در ایران

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: مرال‌های ارسباران تا مرحله رهاسازی در زیستگاه فاصله دارند و تکثیر و حفاظت از آنها در منطقه حفاظت شده و محصور آینالو انجام می‌شود. اخیرا ۶…

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: مرال‌های ارسباران تا مرحله رهاسازی در زیستگاه فاصله دارند و تکثیر و حفاظت از آنها در منطقه حفاظت شده و محصور آینالو انجام می‌شود. اخیرا ۶ راس گوزن قرمز از مازندران به آذربایجان شرقی منتقل شد.

۸ مرحله انتقال از مازندران

روابط عمومی محیط زیست مازندران: در چارچوب مدیریت گونه‌های جانوری تحت تکثیر و اسارت و به منظور تامین مولد برای مراکز تکثیر و پرورش گونه‌های جانوری و باغ‌های وحش، ۶ راس مرال (شامل ۳ نر و ۳ ماده) از مرکز تکثیر دراسارت پناهگاه حیات وحش سمسکنده ساری زنده گیری و به منطقه ارسباران در آذربایجان شرقی منتقل شد. تاکنون ۸ مرحله انتقال مرال از استان مازندارن به سایر نقاط کشورانجام شده و ۴۱ راس مرال (۲۰نر -۲۱ ماده) زنده گیری و منتقل شدند.

مرال‌ها در کدام استان‌ها زندگی می‌کنند

احمد دباغیان، کارشناس محیط زیست: تکثیر مرال در کشور یکی از موفق‌ترین برنامه‌های سازمان حفاظت میحط زیست است. هم اکنون بین ۱۵۰۰ تا ۲ هزار راس گوزن قرمز (مرال) در طبیعت استان‌های گلستان، مازندران، گیلان و سمنان وجود دارد و تعداد مطلوبی به عنوان جمعیت پشتیبان در مراکز تکثیر در اسارت و همچنین در بخش خصوصی (باغ وحش و تامین پروتئین). مرکز تکثیر در اسارت سمسکنده و لوندویل بسیار موفق بوده است. جمعیت مرال‌های مرکز شهرستان قرق گلستان با بیماری یون درگیر است و احتمالا نیازمند به برنامه‌ریزی مجدد برای آنجا هستیم.

مراکز تکثیر در اسارت مرال‌های ایران

مرکز تکثیر در اسارت فندقلو- نمین- اردبیل: امسال این مرکز برای تکثیر در اسارت گوزن زرد اختصاص یافت و جمعیت مرال آن به اردبیل منتقل شد. دو سال پیش ۲۵ راس از مرال‌هایسایت فندقلوی نمین به سایر نقاط کشور منتقل شد

پناهگاه حیات وحش لوندویل آستارا- گیلان: در پناهگاه لوندویل ۱۴ رأس مرال نگهداری می‌شود که با تولد دو گوساله جدید در بهار امسال تعداد آنها به عدد ۱۶ رأس رسید. مرال‌ها لوندویل ۱۱ رأس نر و ۵ رأس ماده هستند.

پناهگاه حیات وحش سمسکنده – ساری- مازندران: یکی از موفق‌ترین مراکز تکثیر در اسارت که با انتقال پنج راس مرال (۲ نر و سه ماده) شروع به کار کرد. امسال باتولد یک راس گوساله، تعداد مرال‌ها به ۲۱ راس رسید.

پارک جنگلی قرق- گرگان- گلستان: محل نگهداری مرال‌ها در پارک جنگلی قرق ۲ هکتار وسعت دارد و طبق آخرین گزارش‌ها ۹ راس مرال در آن وجود دارد.

مرکز تکثیر و پرورش مارال آینالو- کلیبر- آذربایجان شرقی: در این بخش بیش از ۳۰ مارال به صورت وحشی در داخل دو فنس به مساحت‌های۱۸۰ هکتار و ۵ هکتار نگهداری می‌شود.

زیستگاه:

طبیعت: مازندران، گیلان، سمنان و گلستان

اسارت: مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، البرز، تهران، یزد

ویژگی بزرگ‌ترین گونه گوزن در ایران

وزن نر: ۱۵۰-۲۲۰ کیلوگرم

وزن ماده: ۱۲۰-۱۶۰ کیلوگرم

زیستگاه: جنگل‌های شمال ایران، از آذربایجان تا گیلان و مازندران

متوسط عمر در اسارت: ۱۷-۱۸ سال

مزایای طرح تکثیر مرال:

احیای تعادل زیست‌بوم جنگلی ارسباران

افزایش جذابیت گردشگری منطقه

منطقه حفاظت شده ارسباران

۸۹۴۱ هکتار مساحت پارک ملی ارسباران

۱۹۷۴ ثبت در یونسکو

۷۸۵ گونه گیاهی

۱۷۰ گونه درختی

ارزش ژنتیکی جهانی

منبع: همشهری

نوشتهٔ قبلی
ابزار مناسب برای مصارف مختلف را از کجا بخریم؟
نوشتهٔ بعدی
خان‌محمدی: خلیلی از اخراج می‌ترسید/ به جای باشگاه از والدین بازیکنان پول می‌گرفتند!