بهترین گجت‌ ها را از کجا بخریم؟ | همه نشانه‌ های گجت‌ های اصلی

دیار عالمان – محمد بلبلی: از ساعت‌های هوشمند گرفته تا هدفون‌های بی‌سیم و دوربین‌های اکشن، دنیای گجت‌ها آنقدر متنوع شده که پاسخگوی نیازهای هر سلیقه و بودجه‌ای است. اما با…

دیار عالمان – محمد بلبلی: از ساعت‌های هوشمند گرفته تا هدفون‌های بی‌سیم و دوربین‌های اکشن، دنیای گجت‌ها آنقدر متنوع شده که پاسخگوی نیازهای هر سلیقه و بودجه‌ای است. اما با وجود تنوع بالای محصولات و برندهای مختلف، انتخاب گجت مناسب می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. از طرفی، بازار گجت‌های ایران با توجه به تحریم‌ها و نوسانات ارزی، شرایط خاص خود را دارد. در گفت‌وگو با میثم دوست‌محمدی، کارشناس و واردکننده گجت، به بررسی ابعاد مختلف بازار گجت در ایران خواهیم پرداخت.

از کجا گجت بخریم؟

میثم دوست‌محمدی درباره مراکز فروش گجت گفت: گوشی موبایل سال‌هاست که به یک ابزار همه‌گیر تبدیل شده و به همین دلیل خریداران گجت‌های موبایلی معمولا یک قشر خاص را تشکیل نمی‌دهند. کسانی که قصد خرید گجت دارند به سمت بازارهای موبایل می‌روند، از ابتدای ورود گجت‌ها به بازار الکترونیک مرکز خاصی برای تهیه این ابزار وجود نداشت و این فروشندگان موبایل بودند که فروش گجت‌ها را نیز بر عهده داشتند.

وی ادامه داد: طی چند سال اخیر مرکز خرید چهارسو فعالیت خود را در راستای ارائه گجت‌ها به مشتریان آغاز کرده و در حال حاضر به‌عنوان یک مرکز تخصصی فروش گجت در شهر تهران شناخته می‌شود. اما خیلی از بازارهای محلی و مراکز خرید در سطح شهر نیز معمولا یکی، دو فروشگاه مختص فروش گجت در مجموعه خود دارند. گجت‌ها دنیای بسیار گسترده‌ای دارند و در چند آیتم خاص خلاصه نمی‌شوند، بنابراین هر آن چیزی که بتواند به تامین نیاز کاربران کمک کند در بازار گجت‌ها در حال تولید و عرضه است.

انتخاب گجت باکیفیت

این کارشناس و واردکننده گجت ادامه داد: برندها و تولیدکنندگان بسیار زیادی به ساخت و ارائه گجت در تمام دنیا مشغول هستند. هر گجت خاصی مثل ساعت هوشمند انواع و اقسام زیادی دارد که توسط شرکت‌های مختلف ساخته شده‌اند، بنابراین برای اطلاع از مشخصات کیفی و قیمت، نخستین مرجع، سایت‌های اینترنتی هستند.

وی با بیان اینکه خیلی از گجت‌ها شامل ممنوعیت واردات هستند، افزود: به همین دلیل شرکت‌های واردکننده‌ای که دارای اعتبار و ارائه‌دهنده گارانتی و خدمات پس‌از فروش هستند، عموما برای واردات این اقلام محدودیت دارند و قادر به وارد کردن تمامی گجت‌های روز دنیا نیستند. در این میان یک‌سری افراد سودجو این نوع گجت‌ها را از طریق قاچاق وارد کشور می‌کنند. همچنین خیلی از این افراد به جای گجت‌های اصلی، گجت‌های تقلبی و فیک را در بازار به فروش می‌رسانند. با توجه به این اوضاع خریداران با مراجعه به سایت‌ها و خواندن نظرات کاربران می‌توانند متوجه شوند که گجت مورد نظر آنها چه کاربردی دارد و خریداران قبلی چه تجربه‌ای از خرید این گجت داشته‌اند.

گارانتی گجت‌ها

دوست‌محمدی درباره خدمات پس از فروش گجت‌ها اظهار کرد: به‌دلیل تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی در حال حاضر خیلی از شرکت‌های بزرگ دارای اعتبار در زمینه واردات گجت فعالیت نمی‌کنند، همین موضوع یک اشکال بزرگ برای بازار گجت‌ها محسوب می‌شود. در این حالت حتی ممکن است همان گجت‌هایی که خریدار در مورد آن تحقیق و نظرات کاربران را در سایت‌های مختلف مطالعه کرده نیز به‌صورت فیک و تقلبی نیز در بازار موجود باشد. در اصل باید گفت که در حال حاضر گجت‌ها دارای گارانتی معتبری نیستند، متاسفانه برخی واردکنندگان فقط برای رفع تعهد و فرار از مواخذه‌شدن توسط نهادهای ذی‌صلاح تنها به خرید هولوگرام اکتفا می‌کنند که هیچ‌گونه اعتباری ندارد. اکثر این شرکت‌ها قبلا گارانتی خود را ثبت کرده‌اند و حالا محدود شده‌اند و با پیگیری انجمن کارگروه تخصصی موبایل در اتاق اصناف در آینده محدودتر نیز خواهند شد. اما باید گفت هنوز مشکل گارانتی‌های هولوگرامی بی‌ارزش همچنان در بازار وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

پرکاربردترین گجت‌ها در ایران

این کارشناس و واردکننده گجت ادامه داد: ساعت‌های هوشمند به‌دلیل امکانات خاص و پشتیبانی نرم‌افزار در حال حاضر یکی از پرفروش‌ترین و پرکاربردترین گجت‌ها در کشور محسوب می‌شوند. بعد از ساعت‌ها گجت‌هایی که در زمینه کمپینگ کاربرد دارند مانند شارژرهای وایرلس، اسپیکرهای قابل حمل، مینی دوربین با سر قابل حمل برای عکاسی و… بسیار پرفروش هستند. همچنین کارت‌خوان‌ها و عینک‌های هوشمند نیز جزو پرطرفدارترین گجت‌ها در کشور محسوب می‌شوند.

دوست‌محمدی گجت‌های جدید را اینگونه معرفی کرد: عینک‌های هوشمند سال‌ها پیش وارد بازار جهانی گجت‌ها شد، اما حدود یک سال است که به‌طور رسمی وارد بازار ایران شده، ‌همچنین حلقه‌های هوشمند که کارایی‌ای مانند ساعت‌های هوشمند دارد حدود ۶‌ماه است که در بازار گجت‌ها عرضه می‌شود. این دو محصول جدیدترین گجت‌ها در بازار کشور هستند. سرعت ارائه محصولات جدید در زمینه گجت‌ها در تمام دنیا بسیار بالاست، مثلا در مورد گجت‌های مورد استفاده در کمپینگ به‌طور هفتگی محصولات جدید وارد بازار می‌شوند.

وی افزود: در بیشتر مواقع کیفیت، کارایی و قیمت برندهای متفرقه بین ۵۰ تا ۷۰ درصد با برندهای اصلی تفاوت دارند. تولیدکنندگان در کشور چین گجت‌ها را به میزان کیفیتی که سفارش‌دهنده می‌خواهد می‌سازند، در این میان می‌توان گجت‌هایی با کیفیت عالی و همچنین گجت‌هایی با کیفیت پایین در فروشگاه‌ها پیدا کرد.

در بازار محصولاتی به‌اصطلاح No name (بدون نام) وجود دارد که روی جعبه هیچ اسمی به‌عنوان برند وجود ندارد و تنها نام محصول روی جعبه چاپ شده، این به این معناست که هیچ تعهدی در مورد کیفیت چنین محصولاتی وجود ندارد، خرید این نوع گجت‌ها را به هیچ وجه توصیه نمی‌کنم. دو درجه بالاتر از این نوع محصولات، اجناسی با عنوان oem‌ هستند که توسط مجموعه‌هایی خاص با برند مخصوص خود، آنها را به ثبت رسانده‌اند. این برندها برای اینکه بتوانند در بازار اعتبار کسب کنند، محصولاتی با کیفیت مناسب عرضه می‌کنند.

چگونه از قیمت‌ گجت‌ها آگاهی پیدا کنیم؟

این کارشناس حوزه گجت درباره قیمت خرید انواع گجت گفت: برای خرید هر چیزی قبل از اقدام باید درباره قیمت کالای مورد نظر تحقیق کنیم. بهترین گزینه برای کسب اطلاعات دقیق درباره قیمت دقیق گجت‌ها مراجعه به سایت‌های معتبر فروش به علاوه صفحات social instagram‌ در فضای مجازی است. پیش از این سایت‌ها و صفحات مجازی قیمت را در پست‌های خود نمی‌گذاشتند، اما چند وقتی است که به‌دلیل تغییر قیمت زود به زود ارز و تغییر قیمت اجناس وارداتی این سایت‌ها و صفحات نیز قیمت گجت‌ها را به توضیحات پست‌های خود اضافه کرده‌اند. پس از انتخاب مدل گجت موردنظر با یک جست‌وجو در گوگل می‌توان از قیمت محصول مورد نظر مطلع شد.

دوست‌محمدی افزود: مواداولیه تشکیل‌دهنده گجت‌ها نخستین مسئله‌ای است که هنگام خرید باید به میزان کیفیت آن توجه کرد. تعداد زیادی از محصولات نیازی به نرم‌افزار پشتیبانی ندارند، اما در شاخه گجت‌ها قرار دارند، محصولاتی مانند ماساژورها که تنها با توجه به ظاهر و کیفیت متریال استفاده شده می‌توانید به کیفیت آن پی ببرید. خیلی از گجت‌ها نیز توسط نرم‌افزار ‌در گوشی موبایل پشتیبانی می‌شوند. هنگام خرید این گجت‌ها باید از تحریم نبودن آن و پشتیبانی شدن توسط نرم‌افزار اطمینان حاصل کرد. ممکن است یک ساعت مچی خریداری کنید، اما این ساعت به‌دلیل تحریم‌ها توسط نرم‌افزار در گوشی موبایل شما پشتیبانی نشود. این ساعت ممکن است از یک برند معتبر باشد، اما در این حالت کارایی چندانی نخواهد داشت.

مزایا و معایب خرید آنلاین گجت

دوست‌محمدی گفت: گجت‌ها را نمی‌توان بدون احساس نیاز و بدون انجام تحقیق دقیق تهیه کرد. یکی از مزایای قابل توجه در خریدهای آنلاین گجت‌ها، امکان خواندن نظرات کاربرانی است که محصول مورد نظر شما را پیش از این خریداری کرده‌اند. ممکن است در این میان بعضی از همین واردکنندگان و فروشندگان، به‌عنوان خریدار در این سایت‌ها نظر بدهند، اما تعداد نظرات اینچنین خیلی کمتر از نظرات واقعی است. با خواندن این نظرات از تجربه خریداران قبلی محصول مورد نظرتان باخبر می‌شوید و راحت‌تر می‌توانید برای خریدن یا نخریدن گجت موردنظر اقدام کنید. سایت‌های غیرمعتبر جزو اصلی‌ترین معایب خرید آنلاین محسوب می‌شوند.

وی تصریح کرد: خیلی از این سایت‌ها خودشان ارسال‌کننده و فروشنده گجت نیستند و تنها واسطه فروش هستند. نظرات کاربران و محتوا در این سایت‌ها ممکن است مثبت باشد، اما در بسیاری از مواقع محصولی که به مشتری تحویل داده می‌شود، با آن چیزی که در سایت نمایش داده شده متفاوت است. در حال حاضر به‌دلیل همین مشکلات حدود ۱۰ هزار شکایت در پلیس فتا از چنین سایت‌هایی به ثبت رسیده است.

منبع: همشهری

نوشتهٔ قبلی
رجیستری قانونی این دسته از آیفون های مسافری آغاز شد
نوشتهٔ بعدی
تکذیب توقف صادرات گاز ایران به این کشور