قیمت قطعی خودروهای وارداتی چقدر شد؟/خودرو
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عالمان ،جامع خدماترسانی به ایثارگران مصوب سوم تیر ۱۳۸۶ استفاده نکردهاند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه کند.برای اطلاعات بیشتر دیار عالمان را دنبال کنید.
قیمت قطعی خودروهای وارداتی چقدر شد؟/خودرو
بر اساس تبصره ۷ بند «و» قانون بودجه ۱۴۰۲ آمده است که وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مصوب سوم تیر ۱۳۸۶ استفاده نکردهاند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه کند.
مطالعه بیشتر:
قیمت قطعی خودروهای وارداتی چقدر شد؟ + جدول
اوایل مرداد ماه امسال بود که هیات وزیران در جلسه خود (هشتم مرداد ماه ۱۴۰۲ ) به پیشنهادی در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ بنیاد شهید و امور ایثارگران و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بند (و) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، آییننامه اجرایی واردات خودرو جانبازان را که دارای ۲۱ بند است و در آن به موارد مختلفی اشاره شده است، تصویب کرد.
بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف شد، ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه فهرست مشمولان را تدوین و به ترتیب اولویت به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کند؛ همچنین این وزارتخانه نیز مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ارسال فهرست مشمولان از سوی بنیاد و بر اساس ظرفیتهای اعلامی توسط شرکت (کلیه شرکتهای خودروسازی داخلی یا دارای مجوز از وزارت)، نوبتدهی تحویل را به نحویکه کلیه خودروها (خودروهای سواری مناسب و خودکار اتوماتیک داخلی یا وارداتی مورد متناسب با وضعیت جانبازی مشمول) تا پایان سال ۱۴۰۲ به مشمولان تحویل داده شود، اعلام کند.
بر اساس ماده ۱۷ که به طور مشخص به خودروی وارداتی اشاره دارد، تاکید شده است که وزارت صمت مکلف است نسبت به صدور مجوز یک دستگاه خودروی نو یا کار کرده تا سقف پنج سال به شرکتهای خودروساز داخلی یا شرکتهای مورد تأیید وزارت صمت با شرایط زیر اقدام کند:
۱- ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدأ برای جانبازان ۷۰ درصد (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) تا سقف ۳۵ هزار یورو، سایر جانبازان ۷۰ درصد تا سقف ۳۰ هزار یورو و برای جانبازان ۵۰ درصد تا ۶۹ درصد تا سقف ۲۵ هزار یورو (سیف) باشد.
۲- مشمولانی که ظرف ۱۰ سال گذشته از هیچگونه تسهیلات اعم از واردات و خرید خودرو استفاده نکردهاند، در اولویت قرار دارند.
گفتنی است که مشمولان از پرداخت سود بازرگانی متعلق به واردات خودرو و تجهیزات مورد نیاز متناسبسازی برای ایثارگر و نیز از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه مورخ ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ معاف هستند.
بانک مرکزی نیز در ماده ۱۹ آیین نامه مذکور مکلف است نسبت به تخصیص ارز تا سقف مجاز برای واردات هر خودرو به شرکت با اولویت تخصیص از منابع ارزی جهت واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام کند.
همچنین تاکید شده است که مشمولان واردات خودرو به مدت پنج سال حق فروش، رسمی عادی یا وکالتی خودروی وارداتی را ندارند.
پایان/*
دیار عالمان را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.
منبع: اندیشه معاصر