تخریب جنگل به بهانه ساخت بیمارستان، آن هم ۲۰ کیلومتر بیرون از شهر

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: تخریب‌ها در صورتی شبانه روز ادامه دارد که مردم خوزستان درخواست توقف تخریب و تصرف جنگل‌های دست‌کاشت حمیدیه خوزستان و بازگرداندن مالکیت این اراضی ملی به…

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: تخریب‌ها در صورتی شبانه روز ادامه دارد که مردم خوزستان درخواست توقف تخریب و تصرف جنگل‌های دست‌کاشت حمیدیه خوزستان و بازگرداندن مالکیت این اراضی ملی به منابع طبیعی را به دادستان کل کشور ارائه کرده‌اند. اداره کل راه و شهرسازی خوزستان بر خلاف تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش احداث مسکن مصوب ۱۴۰۰، اقدام به صدور سند مالکیت جنگل‌های ۶۰ ساله شهرستان حمیدیه به بهانه احداث بیمارستان کرده است.

قوه قضاییه به داد جنگل‌های حمیدیه برسد

شبنم قنواتی زاده، مدیرعامل انجمن دیده‌بان جلگه سبز خوزستان: تا کنون ۲ هکتار از اراضی جنگلی در اطراف شهر حمیدیه پاک‌تراشی شده و بررسی‌های میدانی ما نشان می‌دهد که قرار است ۳۶ هکتار از این جنگها که وسعت کل آن ۶۰ هکتار است تخریب شود. این درختان کمک شایانی به تصفیه هوا در این بخش از خوزستان می‌کنند. محدوده پاکتراشی شده ۲۰ کیلومتر از شهر حمیدیه دور است و اگر کسی بیمار اورژانسی داشته باشد این بیمارستان به دردش نمی‌خورد. این در حالی است که در داخل شهر چندین مکان مناسب از جمله، سه‌چهار هکتار اطراف محل بیمارستان فعلی شهر و زمین‌های کارخانه متروکه آجرپزی وجود دارد. اگر مسئولان دلشان برای سلامت مردم می‌سوزد می‌توانستند به تجهیز و افزایش تخت‌های بیمارستان فعلی اقدام کنند. ضمن این که این بیمارستان جاده دسترسی هم ندارد و اداره راه ‌و شهرسازی باید ضمن قطع درختان بیشتر، جاده برای آن بسازد. منطقه جنگلی ۶۰ هکتار است که وزارت راه و شهرسازی روی ۳۶ هکتار آن دست گذاشته است. هم اکنون به صورت شبانه روزی درحال کندن زمین و ساخت پی در این دو هکتار هستند و تصور می‌کنند که اگر هزینه‌ای برای این پروژه شود می‌توانند تا آخر آن را ادامه دهند. در حالی که این زمین‌ها اراضی ملی است و سازمان منابع طبیعی مخالفت خود را برای قطع درختان و ساخت و ساز اعلام کرده است. درخت‌های این جنگل، کهور هستند و در زمانی اینجا کاشته شده‌اند که مهاجم بودن آن مهم نبوده است. این درختان ۶۰ ساله با قطر ۶۰ الی ۷۰ سانتی‌متر دیگر کارکرد اکولوژیک و اکسیژن ساز دارد و در کاهش آلودگی‌های خوزستان بسیار موثر است. از آنجایی که قانونگذار در سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی زمین‌خواری اراضی ملی را می‌کرد، به صراحت اعلام کرده که هر گونه ساخت و ساز در اراضی جنگلی، حتی اراضی جنگلی دست‌کاشت ممنوع است. ظاهرا مخالفت‌های سازمان منابع طبیعی کارساز نیست و نیاز است دستگاه قضایی و معاونت حقوق عامه راسا وارد پرونده شوند.

کارزاری برای نجات حمیدیه خوزستان

بر اساس کارزار درخواست توقف تخریب و تصرف جنگل‌های دست‌کاشت حمیدیه خوزستان و بازگرداندن مالکیت این اراضی ملی به منابع طبیعی، امضا کنندگان نامه به دادستان کل کشور اعلام کرده‌اند:

اداره کل راه و شهرسازی خوزستان بدون استعلام و هماهنگی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان در تاریخ ۰۳ شهریور ۱۳۹۹ اقدام به صدور سند مالکیت نموده است. همچنین بیش از ۲ هکتار از این اراضی را تخریب و درختان این محدوده را قطع کرده است.

مکان مورد نظر دقیقاً در وسط این جنگل‌ها جانمایی شده و مشخص است با هدایت فرد یا افرادی، در نظر است حد فاصل شهر تا بیمارستان هم تسطیح شده و پلاک‌بندی جهت خانه و مغازه و دکه و… انجام گردد.

زمین‌های این مکان بانک بذر منطقه و استخر ژنتیکی پهنه دشت-جلگه‌ای خوزستان است و هر گونه دستکاری در آنها سبب تخریب، حذف و یا انقراض گونه‌های ارزشمند گیاهی می‌شود.

خواهشمند است با توجه به موارد مذکور و عنایت به کلام گهربار رهبر فرهیخته انقلاب (با تعدی به جنگل‌ها به هر بهانه حتی ساخت حوزه علمیه مقابله شود) دستور فرمایید مالکیت این اراضی که در حقیقت ریه‌های تنفسی استان می‌باشند به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان (که امانتدار شایسته‌ای برای حفظ اراضی ملی است) بازگردد و ضمن اجرای قانون، جریمه‌ای در شأن برای بازسازی محدوده تخریب شده برای کلیه مخربان در نظر گرفته شود و محل احداث بیمارستان در مکان مناسب‌تری در نظر گرفته شود که هم دسترسی مردم در آن راحت‌تر باشد و هم سبب تخریب محیط‌های طبیعی نشود.

منبع: همشهری

نوشتهٔ قبلی
توجیهات همتی برای رشد نرخ ارز
نوشتهٔ بعدی
دلایل نخستین شکست پرسپولیس از نظر گاریدو/ باید تیم را تحلیل کنیم