نقش‌آفرینی VAR در دوشنبه فوتبالی: از پنالتی پرسپولیس تا لغو گل استقلال با فن کشتی!

 یادش بخیر، زمانی در دهه ۶۰ استقلال و پرسپولیس خیلی وقت‌ها در یک روز و یک ورزشگاه به زمین می‌رفتند. امجدیه یا آزادی، یک هفته ساعت ۳ اول استقلال به زمین می‌رفت و ساعت ۵ پرسپولیس، و هفته بعد برعکس! هفته‌هایی که فوتبال دوستان از لذت تماشای دو…

 یادش بخیر، زمانی در دهه ۶۰ استقلال و پرسپولیس خیلی وقت‌ها در یک روز و یک ورزشگاه به زمین می‌رفتند. امجدیه یا آزادی، یک هفته ساعت ۳ اول استقلال به زمین می‌رفت و ساعت ۵ پرسپولیس، و هفته بعد برعکس! هفته‌هایی که فوتبال دوستان از لذت تماشای دو مسابقه جذاب از دو تیم بزرگ و پرطرفدار -با یک بلیط- سیراب می‌شدند.

 حالا کمتر پیش می آید که این دو تیم در یک روز به میدان بروند. اتفاقی که دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵ در هفته نهم لیگ ۲۶ رخ داد و ابتدا پرسپولیس در شهر بابک، مهمان مس بود و سپس در شهر قدس، استقلال میزبان گل گهر، دو دربی تهران و کرمان و دو بازی پخش مستقیم که فوتبال دوستان را خانه نشین کرد.

 در پایان این دو مسابقه، طرفداران دو تیم بزرگ تهرانی خوشحال و راضی بودند و سایر فوتبال دوستان نیز، هم گل دیدند و هم سایر صحنه‌های جذاب فوتبال مثل پنالتی یا اخراج! اما خلاف دهه ۶۰ که یک بازیکن، ستاره یک روز در دو بازی بزرگ می‌شد این بار در دوشنبه فوتبالی و دو بازی پخش مستقیم، تازه وارد فوتبال یعنی کمک داور ویدیویی بود که نقش اول را ایفا کرد!

 و جالب‌تر اینکه دخالت VAR کاملاً در دو مسیر برعکس پیش رفت! در بازی اول، داور برخورد با علیپور را ندید و بازی ادامه پیدا کرد تا پس از حدود یک دقیقه، قرمزها خواستار بررسی صحنه شوند. کوپال ناظمی لب خط رفت و با تماشای صحنه سوت پنالتی زد. او که یک بار در نیمه اول ابتدا خطای علیپور را گرفته بود و بعد با دخالت وار، مدافع مس را اخراج کرد!

 آن پنالتی به دیرک خورد و گل نشد اما پرسپولیس با سه گل، سه امتیاز را برداشت و به تهران برگشت. در بازی با استقلال و دوباره در نیمه دوم، کمک داور ویدیویی در یک صحنه پنالتی دخالت و این بار سوت موعود بنیادی فر مبنی بر اعلام پنالتی را وتو کرد! علیرضا کوشکی تازه وارد در این صحنه و در دقیقه ۸۸ توپ گیری کرد و خود او توسط مدافع گل گهر سرنگون شد تا داور پنالتی بگیرد.

 اما با دخالت VAR  و چک مجدد صحنه مشخص شد کوشکی برای ایجاد این موقعیت، از فن معروف “کت کشی” در کشتی استفاده کرده و با زمین زدن حسین گودرزی، در پی گرو گرفتن دست راست او، صاحب توپ شده و حمله‌ای را آغاز کرد که در نهایت منجر به خطا روی خودش و اعلام پنالتی شد.

 کت کشی در کشتی ۲ امتیاز دارد، چون منجر به خاک کردن حریف می‌شود! کوشکی ثابت کرد چرا می‌گویند کشتی در خون ما ایرانی‌هاست و البته این بار اجرای فن کامل او ۲ امتیاز نداشت، بلکه پنالتی که طبعاً توسط یاسر آسانی به گل دوم تبدیل می‌شد را سوزاند!

در همین ارتباط: ویدیو| VAR پنالتی استقلال را رد کرد

نوشتهٔ قبلی
تنگه هرمز و بحران معیشت در اروپا؛ از افزایش قیمت سوخت تا اعتراضات خیابانی
نوشتهٔ بعدی
غذاهایی که فشار خون شما را بالا می‌برند؛ از سوسیس و کالباس تا گوشت کبابی